Архив: Булфото

До края на септември ще бъде завършен първият етап от изграждането на парк "Въртопо", каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на първия етап от изграждането на столичния парк.

"Вече сме на финала на изпълнението на първия етап от новия парк, който ще обслужва както части от район "Младост“, така също и "Мусагеница“ и всички прилежащи райони. Този терен е много труден и тежък – на практика се наложи да правим парково пространство във вертикална среда", обясни тя.

По думите й този парк е най-вече за майки с деца и за игра на деца. Предвиждат се няколко площадки – детска площадка за деца над 3 години, малка детска площадка до 3 години и фитнес съоръжения, които са леки – за деца, възрастни и тинейджъри най-вече, обясни кметът, цитирана от "Фокус".

"Тук преди години идвахме да почистваме, мястото беше превърнато в сметище. Има все още такива моменти – дерето е заринато с боклуци. Те ще бъдат изчистени, но ще помоля всички жители на съседните квартали да не превръщаме това хубаво място в сметище“, призова още тя.

"Имаме все още проблеми с частните терени тук. Има много частни терени тук и затова два от входовете се работят в момента, а за 3-тия все още изчакваме, за да придобием един частен терен и да направим по-добър подход откъм "Мусагеница“ – алея, по която да има достъп на майки с колички. Към момента изпълнението върви по график. Към средата на септември очакваме всички съоръжения да са напълно готови и да може след влизането в експлоатация хората да идват тук“, заяви още тя.

Вторият етап на парка ще се направи след като се отчуждат имотите и има възможност да се работи по терен, който е точно край реката, където ще е подходящо за пикници

Кметът припомни, че тази година се работи по повече от 10 обекта. Работи се усилено на втория етап на "Северен парк“. В "Западен парк“ започнахме голяма, цялостна реконструкция със средства по ОП "Региони в растеж“, работим и по по-малки обекти, каза още Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase